Sider

lørdag 26. november 2011

Dobbel brownie med karamell




Ja da, jeg vet jeg har hatt en lang blogg pause nå!!! Ting skjer, dagene går og plutselig står du der en måned senere uten at et eneste innlegg har blitt publisert... Det betyr ikke at jeg ikke har laget mat. jeg har faktisk laget masse mat. Noe av det kan jeg nesten ikke vente med å dele med dere. "Hasselbakt hvitløks baguett" er en av de tingene. Men først ville jeg dele denne med dere. For meg er det en ny favoritt. Jeg har vist om denne lenge da den har frekventert på amerikanske matblogger en god stund allerede. Men oppskriften besto av en ting som jeg ikke kunne få tak i her i Norge og da ble det med siklingen. Men plutselig dere, da ble Betty Crocker kakemiks introdusert her i Norge og da måtte jeg jo bare. Jeg er forøvrig sikker på at dette lar seg gjøre uten kakemiks, men kaller en oppskrift for det, så er det slik jeg vil prøve den!

Den originale oppskriften (Knock you nacked brownies) bruker en annen kakemiks en denne (men også den fra Betty Crocker), men dette er det nærmeste du kommer med hva som er tilgjengelig her til lands. Og nei da, du skal ikke tilbrede miksen slik det står på pakken. Følg mine instrukser her og du kommer til å bli et lykkelig menneske. Frem til du må på tredemøllen..... Fordi det er mulig du må, etter to lag med brownie, flytende karamell og selvsagt et lite dryss sjokolade. Du er herved advart, ikke lag denne hvis du ikke har besøk kommende over..... For du kommer til å spise til det er tomt!


De lekne
1 pakke Betty Crocker "Devils Food Cake Mix"
110 gram smør
0,8 dl vikingmelk + 0,8 dl vikingmelk
120 gram valnøtter
en pose smørbukk
80 gram mørk sjokolade
melis

Først sett ovnen på 180 grader


Ferdigmiks!!!! Got to love it


Sleng hele posen i en bakebolle


Smelt smøret over middels varme


Og tilsett i kakemiksen


Rør lett sammen


Viking melk dere, vikingmelk!!! Denne skal det eksperimenteres videre med....


Tilsett melken


Og rør sammen til en jevn masse


Tilsett valnøtter i en kjøkkenmaskin


Og puls et par ganger. Det skal fremdeles være litt tyggemotstand i det meste av nøttene


Tilsett i røra og bland godt sammen. Og ikke vær bekymret for at deigen er for fast. Det er akkurat slik den skal være


Del deigen i to like store deler


Finn frem den mest flekkete lasagneformen du har. Nei da, det er selvsagt valgfritt. Hvis du har sånn fancy firkantet brownieform så kan du bruke den også. 


Bruk bakepapir hva en form du bruker. Livet blir mye enklere sånn


Deigen må nå presses ned i formen. Jeg hadde lyst å vise frem de fine neglene mine til dere så jeg brukte fingrene. Nei da, jeg bare liker å kjenne mat mellom fingrene jeg altså. Bruk hva dere vil men du vil at den skal bli mest mulig jevn i tykkelsen


Når den ser ca slik ut slenger du den i ovnen som nå burde være varm og god. Sett på timer så du slipper at den blir stående for lenge. Den skal ikke stå i oven mer en 8 - 10 minutter


Og nå til karamellene. Hvorfor er det så vanskelig å få tak i disse for tiden? Jeg finner de bare i en av de 8 butikkene jeg vanligvis frekventerer.....Må kanskje ta meg en liten prat med Nidar


Sett over en gryte med vann


Sett en bolle over. Du vil ha en bolle som er større en gryta slik at den står støtt og slik at bunnen ikke er nede i selve vannet. Den skal hvile rett over


Bruk hele posen med karameller


Fjern papiret og IKKE fall for fristelsen til å stjele noen til småspising. Du vil være mye mer takknemlig for å treffe de igjen i brownien senere :-)


Sleng karamellene i bollen


Og hell over vikingmelken. Det er mullig du må justere mengden vikingmelk litt. Tillsett mer hvis du ikke får en jevn nok masse. Tips: Du har nå litt over en halv boks med vikingmelk igjen. Hell det over i en boks eller ziplock pose og sleng det i fryseren. Der holder den seg flott og kan med enkelhet tines til neste gang du lager denne


Og nå dere, er det røring som gjelder. Røring og tålmodighet


For dette tar en stund. Men det er vel verdt det


For til slutt ser det slik ut


Kaka har på dette tidspunktet vært ute av ovnen en stund


Så det er bare å helle karamellsausen over


YUM!!!!


Og bare fordi kaka ikke er usunn nok som den er, så må vi selvsagt ha sjokolade også


Hakk den opp i grove biter


Og strø over karamellen. Man kunne jo selvsagt ha stoppet her og spist kaka som den er. Men da hadde den jo ikke vært dobbel!


Så ta resten av kakedeigen og legg den over på et stykke bakepapir som du har klipt til å passe med stekeformen


Og arbeid den flat på hvilken som helst måte du måtte ønske


Og prøv å få plassert herligheten med litt større treffsikkerhet en dette


Sånn ja! Da er den klar for ovnen igjen. Der skal den være i 20-23 minutter avhengig av hvor godt stekt du liker browniene dine


Men først må vi sikle litt. Flytende karamell, smeltet sjokolade, valnøtter....... Er det rart jeg er forelska?


Og jeg beklager å måtte meddele dette, men når kaka er ute av ovnen må den avkjøles. Sett den i kjøleskapet så lenge du klarer. Da jeg bare har bakt denne på kvelden pleier jeg å la den stå natten over, men den trenger sikkert ikke mer en et par timer




Strø over godt med melis 


Og her er herligheten 


Del opp i passende biter. Den er veldig mektig så bitene trenger ikke å være store


Og nyt........


Jeg skulle ønske jeg hadde den der akkurat nå

Håper det smaker :-)

10 kommentarer:

  1. Dette er andre gangen jeg er inne å sikler på oppskriften din - har nå skrevet handleliste og regner med at jeg gir den et forsøk i morgen.

    SvarSlett
  2. Så hyggelig...... Håper forsøket gikk bra :-)

    SvarSlett
  3. Lurer på et par ting; 0,8 dl = hvor mye er det? (dumt spm kanskje, men er det under 1 dl??) Og så hvor lenge skal du steke første del av kaken? Om jeg skjønner det riktig så skal da nederste del av kaken bli stekt to ganger??

    SvarSlett
    Svar
    1. Ingen spørsmål er for dumme!! 0,8 dl er som du helt riktig sier mindre en 1 dl. Det er altså ikke så mye veske som skal til :-) Hvis du måler opp til litt under 1 dl er du safe..... Og det stemme også at den nederst delen blir stekt to ganger. Det er mulig det ikke spiller så stor rolle om hele kaken settes sammen før man setter den i ovnen men det har jeg ikke prøvd. Den oppskriften jeg har adaptert denne fra oppgav denne fremgangsmåten :-) Håper uansett du blir fristet til å prøve denne :-)

      Slett
    2. Ok! Gleder meg til å prøve denne kaken.. Ser jo farlig god ut ;) Men hvor lenge steker du den første gangen??

      Slett
    3. Ups, ser nå at jeg ikke har skrevet opp det. Det skal jeg selvsgt rette :-) 8 - 10 minutter skal den stå i ovnen flrste gang. Takk for at du gjorde meg oppmerksom på deg :-)

      Slett
  4. OMG, dette ser fantastisk ut!! Må testes en gang!! Ser ikke helt Lavkarbo ut, men hva gjør vel det hihi...

    SvarSlett
    Svar
    1. He he he, her på bloggen kjører vi noe som jeg liker å kalle HCHF (high carb, high fat) :-) Funker for meg!

      Slett
  5. Hvis man ikke har Vikingmelk, bruker man like store mengder fløte i stedet da ?

    SvarSlett
    Svar
    1. Det som kan være problemet med det er at det rett å slett kan bli "litt for mye av det gode". At det blir litt for mye fett. Og nå snakker du med ei som nesten ALDRI synes det kan bli for mye fett i noe som helst! Et bedre alternativ kan være å ta vanlig lett melk og koke det ned/redusere det til ca halvparten slik at du da har mengden du skal bruke i oppskriften. Eller alternativt bruke hel melk/kaffe fløte. Men man finner Vikingmelk i stort sett alle butikker altså :-)

      Slett