Sider

mandag 23. januar 2012

"Jukse" pai


Hvis du er som meg så har du altid noen rester i kjøleskapet etter helgen. En liten bacon-bit kanskje. Eller et par spiseskjer med creame fraiche eller rømme? Jeg er ikke særlig glad i å kaste ting (og med ting mener jeg bacon), så her har du en ide til å bruke opp det du har liggende. Det jeg har brukt under er hva jeg hadde i kjøleskapet, men du kan selvsagt bytte ut det meste med det DU har liggende. Det som er grunnpillaren her er en eller flere butterdeig plater (som du for øvrig alltid bør ha en pakke av i fryseren) samt et "bindemiddel" (creame fraiche, rømme, kremost etc.). 



Det som hadde gjemt seg i mitt kjøleskap var

1 plate butterdeig
2 ss creame fraiche
75 g bacon (stekt og oppskjært i biter)
50 g revet ost
1 vårløk
1 ts sennep
salt og pepper

Sett ovnen på 180 grader

I en liten bolle slenger du i creame fraiche (eller rømme, fløte etc. You get the picture)


Sennep


Og salt og pepper.... Så mye eller lite som du vil


Bland det lett sammen


Og inn med den proteinen du har i kjøleskapet. Men du vet at ingenting slår bacon sant?


Litt (mye) ost, fordi det er sååååååå godt!


Dersom du bruker vårløk så husk at det meste av det grønne skal brukes også


Sleng det i


Og bland godt sammen


En plate butterdeig


Ok, så poenget her er at kanten skal reise seg mer en midten. Jeg gjør dette ved å lage hakk langs hele kanten


Fordel fyllet midt i. Dette hadde holdt til 2 plater butterdeig, men jeg hadde bare en, samt at jeg liker å overdrive alt! Sleng det hele i ovnen i ca 10-15 minutter. Du ser når det er ferdig......


Som dere ser så fløt det litt over kantene, men som sagt.......


Dette er en utrolig deilig liten snack eller et fullt måltid hvis du har nok rester til det. Benytt det du har liggende og du blir garantert ikke skuffet

Håper det smaker :-)

6 kommentarer:

  1. Jeg liker bacon og rømme jeg, da. Putter det i alt jeg spiser omtrent. :D Flott blogg! Flere ting her jeg må prøve ut før jeg dauer, lissom. Skulle prøvd den bringebærbrowniesen idag hadde det ikke vært for at jeg ikke har bær. Tro om det går an med banan? Neppe. Keep it up! Vennskapelig bacondult i skuldra fra Tromsø.

    SvarSlett
    Svar
    1. Nå gjorde du meg så glad:-) Du er tydeligvis en jente etter mitt eget hjerte!!! Bacon fikser det meste! Når det kommer til bananen er det vanskelig å si, men noe av sjarmen med hjertebrowniene er jo at kremen blir farget rosa av bærene..... Men på kjøkkenet er det lov å eksprimentere med alt spør du meg!

      Slett
    2. Det skulle stå bacon og fløte xD Går fort i svingene. Men ja, helt enig. Rosafargen var veldig fin :)

      Slett
    3. Ikke glem ost da! Eller er du ikke like stor fan som jeg er?

      Slett
  2. Mm, dette ser veldig godt ut. OG ikke minst lettvint, og det liker vi ;o)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja takk, begge deler :-) Og det funker stort sett med alt av rester du drar frem fra kjøleskapet!

      Slett