En kollega av meg klarte ikke å slutte å snakke om denne suppen som hun fant på Tine.no. Og når jeg hører om retter som noen er så fornøyd med at de sniker den inn i enhver sammtale så må det selvsagt prøves. Og hun hadde rett, det er en helt super suppe. Så da må jeg jo viderformidle den her da, slik at jeg får flere hektet :-) Nå passer det jo også spesielt bra i dag siden kong vinter har gjort sitt inntog og sørget for at været innbyr til rykende varme og "hotte" supper....
De lekne
300 g kylling i biter
1 løk i biter
1 grønt eple, skrelt og i biter
2 bokser hermetisk tomat
1 kartong matfløte
2 ss smør (eller margarin nå for tiden)
2 grønsaksbuljongterninger
2 dl vann
1 ss karri
1 ts sukker
1 1/2 ts salt
så mye pepper som du bare vil
fersk persille
Smelt smør i en gyte over middels varme
I med karri
Og bland godt sammen
Tilsett løk
Og eple
Og la det surre sammen ett par minutter
Tilsett begge boksene med tomat
Og "skyll ut av de" med vannet
Ok, så det er bare matfløte, men jeg blir begeistret av alt som kan kalles fløte jeg :-)
Rør sammen
Tilsett buljongterningene og rør til de har oppløst seg. La suppen småkoke på lav varme i 10 min
Og i mellomtiden steker du selvsagt opp kyllingen
Tilsett kyllingen i suppa. Sjekk da! Den er HOT
Smak til med salt
Sukker
Og pepper selvsagt
Server med fersk persille strødd over. Og kanskje litt godt brød? Men ikke hvis du heter Herr Nilsen!
Håper det smaker :-)
Må bare si: jeg lagte denne suppen i går - og den var fantastisk! :D I dag ble det restemat med suppen, blandet med makaroni og kokt egg;)
SvarSlettSå takk for tips!
Nå var jeg sent ute, men TAKK :-)
Slettdenne har eg laga opptil fleire gongar no til vener og kjente, og alle er IMPONERT. det er eg også :)
SvarSlettSå morro! Ja, jeg har enda til gode å treffe noen som ikke har digget denne.....
Slett