Sider

onsdag 18. januar 2012

Vibeckes hotte kyllingsuppe


En kollega av meg klarte ikke å slutte å snakke om denne suppen som hun fant på Tine.no. Og når jeg hører om retter som noen er så fornøyd med at de sniker den inn i enhver sammtale så må det selvsagt prøves. Og hun hadde rett, det er en helt super suppe. Så da må jeg jo viderformidle den her da, slik at jeg får flere hektet :-) Nå passer det jo også spesielt bra i dag siden kong vinter har gjort sitt inntog og sørget for at været innbyr til rykende varme og "hotte" supper....



De lekne

300 g kylling i biter
1 løk i biter
1 grønt eple, skrelt og i biter
2 bokser hermetisk tomat
1 kartong matfløte
2 ss smør (eller margarin nå for tiden)
2 grønsaksbuljongterninger
2 dl vann
1 ss karri
1 ts sukker 
1 1/2 ts salt
så mye pepper som du bare vil
fersk persille


Smelt smør i en gyte over middels varme


I med karri


Og bland godt sammen


Tilsett løk


Og eple


Og la det surre sammen ett par minutter


Tilsett begge boksene med tomat


Og "skyll ut av de" med vannet


Ok, så det er bare matfløte, men jeg blir begeistret av alt som kan kalles fløte jeg :-) 


Rør sammen 


Tilsett buljongterningene og rør til de har oppløst seg. La suppen småkoke på lav varme i 10 min


Og i mellomtiden steker du selvsagt opp kyllingen


Tilsett kyllingen i suppa. Sjekk da! Den er HOT


Smak til med salt


Sukker


Og pepper selvsagt


Server med fersk persille strødd over. Og kanskje litt godt brød? Men ikke hvis du heter Herr Nilsen!

Håper det smaker :-)

4 kommentarer:

  1. Må bare si: jeg lagte denne suppen i går - og den var fantastisk! :D I dag ble det restemat med suppen, blandet med makaroni og kokt egg;)

    Så takk for tips!

    SvarSlett
    Svar
    1. Nå var jeg sent ute, men TAKK :-)

      Slett
  2. denne har eg laga opptil fleire gongar no til vener og kjente, og alle er IMPONERT. det er eg også :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Så morro! Ja, jeg har enda til gode å treffe noen som ikke har digget denne.....

      Slett