Sider

onsdag 4. januar 2012

Kylling panert i saltstenger






Nå er det lenge siden det har vært blogginnlegg her dere! Tiden har flydd helt fra meg igjen, men da må man vel bare ha som nyttårsforsett å blogge oftere! Jeg håper alle har hatt en fantastisk jul og at nyttårsforsetter om en sunnere livsstil i 2012 ikke går ut over lysten til å spise GOD mat :-) Men siden jeg regner med at alle er ganske lei julemat nå, så begynner vi det nye året med noe deilig utradisjonelt!

Idén til denne kom etter et program jeg så der Rachel Rey laget kylling panert i små pretzel. Det hadde jeg jo selvsagt ikke i skapet mitt, men saltstenger, det hadde jeg! Og dette funka bedre en jeg hadde drømt om. Kyllingen ble utrolig saftig og paneringen hadde en spennende smak av både søtt og salt! Denne anbefales på det sterkeste, her kommer den til å stå på menyen ofte...

De lekne denne gang

300 g kyllingfilet
1 egg
150 g saltstenger
pepper


I en stor panne tilsetter du nok olje til at bunnen er dekket og setter varmen på litt under medium. Bruk en nøytral olje (ikke oliven olje).


Tilsett et egg i en talerken


Og visk det sammen med så mye pepper du vil


Knus saltstengene. Jeg tok mine i en mini kutter, men bruk hvilken som helst metode du føler for


Bare sørg for at det blir ganske så finknust


Hell det over på en talerken


Du skal nå dyppe kyllingen som du har skjært opp i remser. Først i egge blandingen


Så i saltstengene


Legg de så til siden til du er ferdig med alle kylling strimlene


I pannen som nå har stått og godgjort seg legger du i kyllingen


Etter ca 4 min skal de snus, men følg med da det kommer an på varmen i pannen din. Snu de når de ser ut som disse her


Nam!!!!!!


Etter ca 4 min på de andre siden er de ferdige. Enkelt, ikke sant? Disse kan du selvsagt servere med hva som hels, bare fantasien setter grenser


Siden det var en ny smak for meg serverte jeg de med "rent" tilbehør bestående av ovnsbakte poteter og gullerøtter. Utrolig godt ble det uansett. Kyllingen var både salt og litt søt, og passet derfor utmerket med de salte potetene og de litt sødmefulle gulerøttene. Neste gang skal de lages som snacks med bare en marinara saus til!!! 


Håper det smaker :-)

5 kommentarer:

  1. Nammmmm, skal vi ha dette til middag snart?!

    SvarSlett
  2. Ojojoj - ser kjempehodt ut!!

    SvarSlett
    Svar
    1. Denne er fullstendig uventet kjempegod! Tenåringsdatteren ELSKER de :-)

      Slett