Sider

tirsdag 21. februar 2012

Chorizo gryte med hvite bønner




Ok folkens, her kommer det en oppskrift på en helt ordinær hverdagsmiddag. Den tar litt tid, men den passer stort sett helt på seg selv. Så du har masse tid til overs til å rydde litt på kjøkkenet, hjelpe ungene med lekser eller nye et glass vin. Whatever floats your boat, med andre ord. Denne gryta oppsto rett og slett fordi jeg hadde vært på harry handel og der hadde jeg plukket opp en snabb med chorizo. Og den må jo brukes til noe. Og da er det bare å dukke inn i skapet og grave. Og dette var det jeg kom opp med. Chorizo er jo litt hott, så smaken ble balansert mot de hvite bønnene. Nam! Perfekt på en litt kjølig kveld....



De lekne til 3 (eller 2 pluss lunsj dagen derpå til den som står opp først og får grabbet den med seg)
250 g chorizo 
2 bokser med tomater
1 boks hvite bønner
4 dl vann
1 buljong terning
1 løk
2 fedd hvitløk (som ikke er her fordi jeg er en forvirra høne, ha ha, som i Höns)
1 ss paprikapulver
1 ts chillipulver
olje til steking
en skvett fløte (bare hvis du har...)
ditto rømme/creme fraise


Grovhakk løken


Hallo kjære, hvor har du vært hele mitt liv?


Finkakk hvitløken


Sleng alt i en stor gryte som du hatt på medium varme sammen med litt olje


Og surr det blankt (ca 3-5 minutter)


Tilsett 2 bokser med tomater. Jeg hadde bokser med hele tomater i skapet, men bruk gjerne hakkede


"Skyll" ut boksene med ca 4 dl vann til sammen


Og tilsett en buljong terning. Rør om og la gryta stå og småputre i ca 35-40 min. Husk på å røre litt innimellom


Sånn etterhvert kan du begynne å pusle med pølsa


Skjær i biter


Hallo der, du skal rett i munnen min.... 


Hvite bønner, jeg hadde opprinnelig en annen plan for denne, men nå gikk den med i denne gryta heller


Skyll de godt i rikelig med kald vann og sett til side


Chorizoen stekes i en panne over medium til varm panne



Litt mat porno må jeg jo få lov å bedrive... Det er tross alt min blogg!


Over til gryta som mer eller mindre har passet på seg selv en stund. Tilsett 1 ss paprikapulver


Og 1 ts chillipulver


En 2-3 ss (ellers kjent som en "skvett") med fløte. Bare hvis du har altså!


Rør godt om


Og tilsett chorizo. Hvis du ikke er en fan av hjerteinnfarkt og tette årer lar du fettet ligge igjen i steke pannen


Og til slutt slenger du i bønnene


Gi gryta en 3-5 minutter. Bare lenge nok til å bønnene blir varme


Hvis du har kan, du som meg slenge over litt rømme eller creme fraiche. Server gjerne med litt godt brød. En deilig hverdags middag!

Håper det smaker :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar