Sider

onsdag 8. februar 2012

Hjerteformede brownies med bringebærkrem



Folk må jo neste begynne å tro at noe er på gang siden jeg er så utrolig opptatt av valentines for tiden! Men det er det ikke altså. Jeg har bare så innmari lyst å vinne en konkurranse på matbloggsentralen som jeg er med på. Jeg har to bidrag; denne selvsagt, samt blodappelsin cosmo som jeg laget i helgen. Jeg kommer tilbake med en post om hvordan du kan stemme på meg!

Anyhoo, jeg ble så utrolig inspirert da jeg kom over dette bilde på foodgawker, så jeg har egentlig bare gått rundt å ventet på en anledning til å lage disse. Etter mitt eget hjerte selvsagt! Oppskriften til brownie bunnen har jeg prøvd før med stort hell og er en del av denne oppskriften som du  finner hos Manuela. Resten er konstruert etter min egen fantasi :-) Og funket om jeg må få si det helt utmerket. Så anse dette som mitt bidrag til at kjærligheten skal blomstre, selv om jeg ikke tror på denslags :-)



Begynn med å sette ovnen på 180 grader


De som fikk leiligheten min til å lukte himmelsk var

200 g mørk sjokolade
250 g smør
4 egg
350 g brunt sukker
200 g hvetemel
2 ss bake kakao


Del sjokoladen og smøret i biter og sleng det over i en panne som du på lav varme


Rør om i blandingen til alt er smeltet


Hell blandingen over i en stor bakebolle og tilsett brunt sukker, rør til du har en jevn blanding


Tilsett egg og bland godt


Tillsett mel og kakao og rør til du har en tykk røre


Slik omtrent. Smak gjerne :-)


Kle en langpanne med høye kanter i aleminiumsfolie


Og finn frem "Mors hjemmebakte formfett". Nei da, du trenger ikke...... Hvis du ikke har, så smør folien med litt smør eller nøytral olje. Eller spray i vei


Hell røra i panna


Og stek den i ovnen i 30 minutter


Kaken må nå avkjøles helt så bare sett den til side så du kan konsentrere deg om viktigere ting. Som å starte på bringebærkremen


De lekne 
200 g bringebær (frosne ble det for min del men ferske funker jo best hvis du er så heldig å finne noen)
200 g melis
2 dl fløte


Sett bringebærene til tining og gå og gjør noe annet i en 40 minutters tid. Hva kan jeg si? Denne tar litt tid men det er vel verdt det. Kaka må avkjøles likevel, så du har plenty med tid


Når bringebærene er tint slenger du oppi melisen


Og moser det godt sammen slik at all melisen løser seg opp



Hell kremfløte i en bolle og pisk den stiv


Tilsett omtrent halvparten av bringebær røra


Og rør det godt sammen. Sett til side


Nå er forhåpentligvis kaka avkjølt. Løft den ut av formen og bruk hjerteformer til å presse ut stykker


Jeg fikk 10 hjerter utav min kake



Pluss en rekke små som jeg presset ut fra stykker innimellom. Restene kan selvsagt fortæres slik de er (en del av mine forsvant på den måten) men de kan også fryses og tas opp til en annen anledning. Jeg lover jeg skal vise dere senere hva dere kan bruke de til. Jeg har fryst de for nå



For å sette det hele sammen tar du et hjerte


Og deler det i to på langs


Jeg fylte kremen i en kakesprøyte, men her funker det også med en plastikkpose som du klipper et hull i. Ikke sprøyt for tykt på, da flyter det bare utover etterpå


Legg den andre delen over og press (veldig) lett sammen


Til slutt er det bare kreativiteten som setter grenser. Jeg serverte 2 av de større hjertene på et flott serveringsfat sammen med 3 mindre hjerter. Dander noen hele bringebær rundt omkring og har du noen grønne blad kan du gjerne pynte med de. Jeg bruke basilikum, men tipper mynte ville funket enda bedre.  Fyll på med litt av bringebær-røra som du ikke har tilsatt i kremen og strø over et fint lag meg melis. Og nyt både synet av dette og personen som er så heldig å få dette servert!

Håper det smaker :-)

44 kommentarer:

  1. Så veldig godt ut :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk. De smaker fantastisk :-)

      Slett
  2. Takk, nå ble jeg så glad :-)

    SvarSlett
  3. Så veldig nam ut.. :) flink du er da.. :)

    SvarSlett
  4. den skal jeg lage til mamma <3<3<3!!!

    SvarSlett
    Svar
    1. Så hyggelig :-) Da tipper jeg mammaen din blir glad! Perfekt til morsdag på søndag....

      Slett
    2. ja, jeg holder på å skrive ned hva jeg trenger!
      takk for oppskriften ;)

      Slett
    3. Vær så god :-) Husk å snake til kremen med hvor søt du vil ha den..... Jeg er en søtmoms og liker bare krem hvis den er søt! Hvis du vil ha en mindre søt begynner du å blande bare 150 g melis inn sammen med bærene. Lykke til i morgen :-)

      Slett
    4. takker, hvor finner du disse oppskriftene

      Slett
    5. Finne jeg en oppskrift et elle annet sted (andre blogger eller i kokebøker etc.) står dette oppført og lenket til i begynnelsen av hvert innlegg. Står det ingen slik oppføring er det noe jeg har funnet på selv etter å ha lekt meg på kjøkkenet. I enne oppskriften er brownien fra en del av en oppskrift jeg har funnet his Manuela. Lenke til den oppskriften ligger i innlegget. Kremen har jeg kommet frem til selv :-)

      Slett
  5. wow..fantastisk :) Gjett hva jeg skal lage til mamma og mormor :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Så heldige de er! Og tusen takk :-)

      Slett
  6. Å disse så gode ut!
    Men hva tror du om å lage vaniljekrem med bringebær inni??
    Disse skal prøves en dag!!
    God helg!

    SvarSlett
    Svar
    1. Oh, det hørtes kjempegodt ut. Go for it! Og la meg vite hvordan det gikk.... håper du får en flott helg videre du også :-)

      Slett
  7. Takk for fin og visuell oppskrift. Nå står godsaken å avkjøler seg, mens alle i oppgangen får nyte lukta ;)

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk. Jeg elsker selv steg for steg oppskrifter (er litt klønete på kjøkkenet) og prøver å videreføre det til boggen. Håper det smakte :-)

      Slett
  8. Brownies er godt, men bringebær er surt og passer ikke noested.

    SvarSlett
    Svar
    1. Aw, så synd at du synes det da. Personelig elsker jeg bringebær og når de er i sesong så spiser jeg de som de er for jeg synes det er så godt! Nå bringebær er frosne er det litt andreledes. Men jeg skal love deg av disse er rørt ut med så mye melis at de vanskelig kan kalles sure :-)

      Slett
  9. Mmm, disse må prøvest :)

    Takk som deler :)

    SvarSlett
  10. Dette så skikkelig godt ut.
    Må nok testes ja. Kanskje man kunne rote sammen noe i dag, om man finner ingredeinsene som skal til.
    Nice blogg :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk, det betyr masse å få hyggelige komentarer!

      Slett
  11. Denne skal jeg prøve :o) Er veldig glad i brownies kaker ;o)

    SvarSlett
    Svar
    1. Brownien her er kjempegod. Jeg hadde planer å lage noe med restene, men tenåringsdattera ha vært i posen å sneket til seg så mye at det ikke er mange bitene igjen!!

      Slett
  12. Takk for at du legger ut slike deilige oppskrifter. Saltstangpaneringen og Quesedillasen skal prøves til uken :) NAM!

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk :-) Jeg ELSKER Quesedillas og den jeg har lagt ut er utrolig god. Jeg elsker nemlig pesto også!!!

      Slett
  13. Hehe, takk for oppskriften, jeg holder på å lage den nå. :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Lykke til og håper det smaker :-)

      Slett
  14. god kake, bakte den idag! :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Så flott, gleder meg at du likte den :-)

      Slett
  15. Å denne skal jeg bake til kjæresten! Takk for fantastisk oppskrift!

    SvarSlett
  16. skal gjøre et forsøk på denne til madammen, tror jeg :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Så morro da, håper hun (og deretter du) blir fornøyd da :-)

      Slett
  17. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  18. Wow! Dette såg bare så godt ut. Og, kjempebra innlegg - godt skrevet og fine bilder.

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk, nå ble jeg kjempe glad!!!!!

      Slett
  19. Jeg er ikke glad i å bake, men den der,- den MÅ jeg bare prøve :)
    LEKKERT! :)

    SvarSlett
    Svar
    1. TAKK :-) Håper du like å bake denne da. Det er mer morro med noe litt utenom det vanlige da. Det synes i alle fall jeg.

      Slett
  20. Hvor stor ildfast form bruker du??

    SvarSlett
  21. Jeg har brukt en langpanne med høye kanter. Bruker du en liten form halverer du bare oppskriften. Avhengig av hvor stor formen din da er så er det mulig at kaken blir tynnere en den jeg har. Det kan da bli vanskelig å dele hvert hjerte i to på langs. Men dette løses elegant ved å bare putte to hjerter oppå hverandre med krem mellom :-) Men jeg advarer, da blir det færre hjerter da :-(

    SvarSlett