Folk må jo neste begynne å tro at noe er på gang siden jeg er så utrolig opptatt av valentines for tiden! Men det er det ikke altså. Jeg har bare så innmari lyst å vinne en konkurranse på matbloggsentralen som jeg er med på. Jeg har to bidrag; denne selvsagt, samt blodappelsin cosmo som jeg laget i helgen. Jeg kommer tilbake med en post om hvordan du kan stemme på meg!
Anyhoo, jeg ble så utrolig inspirert da jeg kom over dette bilde på foodgawker, så jeg har egentlig bare gått rundt å ventet på en anledning til å lage disse. Etter mitt eget hjerte selvsagt! Oppskriften til brownie bunnen har jeg prøvd før med stort hell og er en del av denne oppskriften som du finner hos Manuela. Resten er konstruert etter min egen fantasi :-) Og funket om jeg må få si det helt utmerket. Så anse dette som mitt bidrag til at kjærligheten skal blomstre, selv om jeg ikke tror på denslags :-)
Begynn med å sette ovnen på 180 grader
De som fikk leiligheten min til å lukte himmelsk var
200 g mørk sjokolade
250 g smør
4 egg
350 g brunt sukker
200 g hvetemel
2 ss bake kakao
Del sjokoladen og smøret i biter og sleng det over i en panne som du på lav varme
Rør om i blandingen til alt er smeltet
Hell blandingen over i en stor bakebolle og tilsett brunt sukker, rør til du har en jevn blanding
Tilsett egg og bland godt
Tillsett mel og kakao og rør til du har en tykk røre
Slik omtrent. Smak gjerne :-)
Kle en langpanne med høye kanter i aleminiumsfolie
Og finn frem "Mors hjemmebakte formfett". Nei da, du trenger ikke...... Hvis du ikke har, så smør folien med litt smør eller nøytral olje. Eller spray i vei
Hell røra i panna
Og stek den i ovnen i 30 minutter
Kaken må nå avkjøles helt så bare sett den til side så du kan konsentrere deg om viktigere ting. Som å starte på bringebærkremen
De lekne
200 g bringebær (frosne ble det for min del men ferske funker jo best hvis du er så heldig å finne noen)
200 g melis
2 dl fløte
Sett bringebærene til tining og gå og gjør noe annet i en 40 minutters tid. Hva kan jeg si? Denne tar litt tid men det er vel verdt det. Kaka må avkjøles likevel, så du har plenty med tid
Og moser det godt sammen slik at all melisen løser seg opp
Hell kremfløte i en bolle og pisk den stiv
Tilsett omtrent halvparten av bringebær røra
Og rør det godt sammen. Sett til side
Nå er forhåpentligvis kaka avkjølt. Løft den ut av formen og bruk hjerteformer til å presse ut stykker
Jeg fikk 10 hjerter utav min kake
Pluss en rekke små som jeg presset ut fra stykker innimellom. Restene kan selvsagt fortæres slik de er (en del av mine forsvant på den måten) men de kan også fryses og tas opp til en annen anledning. Jeg lover jeg skal vise dere senere hva dere kan bruke de til. Jeg har fryst de for nå
For å sette det hele sammen tar du et hjerte
Og deler det i to på langs
Jeg fylte kremen i en kakesprøyte, men her funker det også med en plastikkpose som du klipper et hull i. Ikke sprøyt for tykt på, da flyter det bare utover etterpå
Legg den andre delen over og press (veldig) lett sammen
Til slutt er det bare kreativiteten som setter grenser. Jeg serverte 2 av de større hjertene på et flott serveringsfat sammen med 3 mindre hjerter. Dander noen hele bringebær rundt omkring og har du noen grønne blad kan du gjerne pynte med de. Jeg bruke basilikum, men tipper mynte ville funket enda bedre. Fyll på med litt av bringebær-røra som du ikke har tilsatt i kremen og strø over et fint lag meg melis. Og nyt både synet av dette og personen som er så heldig å få dette servert!
Håper det smaker :-)
Så veldig godt ut :)
SvarSlettTusen takk. De smaker fantastisk :-)
SlettTakk, nå ble jeg så glad :-)
SvarSlettSå veldig nam ut.. :) flink du er da.. :)
SvarSlettTusen takk :-)
Slettden skal jeg lage til mamma <3<3<3!!!
SvarSlettSå hyggelig :-) Da tipper jeg mammaen din blir glad! Perfekt til morsdag på søndag....
Slettja, jeg holder på å skrive ned hva jeg trenger!
Sletttakk for oppskriften ;)
Vær så god :-) Husk å snake til kremen med hvor søt du vil ha den..... Jeg er en søtmoms og liker bare krem hvis den er søt! Hvis du vil ha en mindre søt begynner du å blande bare 150 g melis inn sammen med bærene. Lykke til i morgen :-)
Sletttakker, hvor finner du disse oppskriftene
SlettFinne jeg en oppskrift et elle annet sted (andre blogger eller i kokebøker etc.) står dette oppført og lenket til i begynnelsen av hvert innlegg. Står det ingen slik oppføring er det noe jeg har funnet på selv etter å ha lekt meg på kjøkkenet. I enne oppskriften er brownien fra en del av en oppskrift jeg har funnet his Manuela. Lenke til den oppskriften ligger i innlegget. Kremen har jeg kommet frem til selv :-)
Slettwow..fantastisk :) Gjett hva jeg skal lage til mamma og mormor :)
SvarSlettSå heldige de er! Og tusen takk :-)
SlettÅ disse så gode ut!
SvarSlettMen hva tror du om å lage vaniljekrem med bringebær inni??
Disse skal prøves en dag!!
God helg!
Oh, det hørtes kjempegodt ut. Go for it! Og la meg vite hvordan det gikk.... håper du får en flott helg videre du også :-)
SlettTakk for fin og visuell oppskrift. Nå står godsaken å avkjøler seg, mens alle i oppgangen får nyte lukta ;)
SvarSlettTusen takk. Jeg elsker selv steg for steg oppskrifter (er litt klønete på kjøkkenet) og prøver å videreføre det til boggen. Håper det smakte :-)
SlettBrownies er godt, men bringebær er surt og passer ikke noested.
SvarSlettAw, så synd at du synes det da. Personelig elsker jeg bringebær og når de er i sesong så spiser jeg de som de er for jeg synes det er så godt! Nå bringebær er frosne er det litt andreledes. Men jeg skal love deg av disse er rørt ut med så mye melis at de vanskelig kan kalles sure :-)
SlettMmm, disse må prøvest :)
SvarSlettTakk som deler :)
Vær så god :-)
SlettDette så skikkelig godt ut.
SvarSlettMå nok testes ja. Kanskje man kunne rote sammen noe i dag, om man finner ingredeinsene som skal til.
Nice blogg :)
Tusen takk, det betyr masse å få hyggelige komentarer!
SlettDenne skal jeg prøve :o) Er veldig glad i brownies kaker ;o)
SvarSlettBrownien her er kjempegod. Jeg hadde planer å lage noe med restene, men tenåringsdattera ha vært i posen å sneket til seg så mye at det ikke er mange bitene igjen!!
SlettTakk for at du legger ut slike deilige oppskrifter. Saltstangpaneringen og Quesedillasen skal prøves til uken :) NAM!
SvarSlettTusen takk :-) Jeg ELSKER Quesedillas og den jeg har lagt ut er utrolig god. Jeg elsker nemlig pesto også!!!
SlettHehe, takk for oppskriften, jeg holder på å lage den nå. :)
SvarSlettLykke til og håper det smaker :-)
Slettgod kake, bakte den idag! :-)
SvarSlettSå flott, gleder meg at du likte den :-)
SlettÅ denne skal jeg bake til kjæresten! Takk for fantastisk oppskrift!
SvarSlettHeldige han eller hun da!
Slettskal gjøre et forsøk på denne til madammen, tror jeg :)
SvarSlettSå morro da, håper hun (og deretter du) blir fornøyd da :-)
SlettDenne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
SvarSlettWow! Dette såg bare så godt ut. Og, kjempebra innlegg - godt skrevet og fine bilder.
SvarSlettTusen takk, nå ble jeg kjempe glad!!!!!
SlettJeg er ikke glad i å bake, men den der,- den MÅ jeg bare prøve :)
SvarSlettLEKKERT! :)
TAKK :-) Håper du like å bake denne da. Det er mer morro med noe litt utenom det vanlige da. Det synes i alle fall jeg.
SlettDet så fantastisk godt ut!
SvarSlett:-)
SlettHvor stor ildfast form bruker du??
SvarSlettJeg har brukt en langpanne med høye kanter. Bruker du en liten form halverer du bare oppskriften. Avhengig av hvor stor formen din da er så er det mulig at kaken blir tynnere en den jeg har. Det kan da bli vanskelig å dele hvert hjerte i to på langs. Men dette løses elegant ved å bare putte to hjerter oppå hverandre med krem mellom :-) Men jeg advarer, da blir det færre hjerter da :-(
SvarSlett