Sider

torsdag 16. februar 2012

Verdens beste tacoburger


Så denne burgeren ble skapt ut av litt god gammeldags fandenskap. Som at det gikk en liten fanen i meg! Dagen før hadde jeg nemelig laget nachos, og som i enhver nacho med respekt for seg selv inneholdt den selvsagt bønner, men så var det denne tennåringsdatteren da. Hun satt og plukket ut hver eneste lille bønne og forsvarte det med at bønner, det likte hun ikke!! Da måtte jeg finne en måte å få i henne disse bønnene da; så kunne jeg le høyt og lenge etter hun hadde spist hver bønne. Muhahaha, jeg lo godt da tenåringsdatteren deklaretrte at denne, den ELSKET hun. Det gjorde jeg også, og det kommer du til å gjøre. Det er muligens DEN beste tacoburgeren EVER!



De ondskapsfulle som lekte denne gang (til 2 burgere)

200 g kyllingkjøttdeig
1 pose tacokrydder
1 gulerot
1 håndfull kidneybønner
revet ost
2 grove rundstykker
lett rømme
tacosaus
salat
1/2 avokado



Ah, gulerot.... Dere vet hvor glad jeg er i å lure denne med i mange sammenhenger. Bare stol på meg


Del den opp i passe biter


Og tilsett bitene i kokende vann


I mellomtiden kan du blande tacokrydderet i kyllingdeigen


Det er nettopp denne fargen som tillater oss å lure i et par ekstra ingredienser


Ta en god håndfull med bønner


Og sleng de i gryta sammen gullerøttene som har kokt i noen minutter


Etter ytterliger 3 minutter heller du av vannet og slenger bønner og gulerøtter i kjøkkenmaskinen. Min er en mini maskin :-)


Og kjør det til en fin masse


Som du ser så er fargen på de to blandingene nesten identisk; dette oppdager hun aldri! Muhahahaha......


Bland det hele sammen og vi er nå klare til å forme burgerene


Fukt håndflatene med vann før du starter å forme de. Da blir det mindre klissete. Form to like burgere


Og sleng de i i en stekepanne på medium varme


Som burgerbrød brukte jeg grove rundstykker. Del de i to


Og sleng de i brød risteren


Smør på godt med rømme

Legg på et par salatblader


Nå er det på tide å snu burgerene


Ah, ost.


Legg på godt med revet ost, jeg er ikke særlig flink til å begrense meg :-)


Mens burgerene koser seg videre er det på tide til å gripe avokadoen


Du trenger bare en halv hvis du bare lager to burgere


Skjær den i tynne skiver


Og dander de på toppen av salaten


Og da burde burgerene være klare. Ikke vær redd for å tørr-steke de. Mine lå ganske lenge i panna da jeg ikke er noe særlig glad i rå kyllingdeig. Men de var helt utrolig saftige likevel!!


Dander burgeren på toppen av "tårnet"


Tacosaus dere, tacosaus!


Og fordi jeg er meg, en lite klatt til med rømme. Dette var den saftigste burgeren jeg har hatt på evigheter og hvis man ser bort fra rømmen og osten så er det jo rene helsekosten! Du kommer ikke til å angre på at du laget disse

Håper det smaker :-)

4 kommentarer:

  1. Taco er ikke en smak, er ikke det noe man bør vite når man er interessert i å lage mat?

    SvarSlett
  2. He he he, huff da! Jeg beklager at du har så sterke meninger om dette at du føler for å legge igjen en så negativ kommentar da.... Jeg er bare en amatør kokk og beklager så mye om jeg personlig har fornærmet deg ved å kalle taco en smak.

    SvarSlett
  3. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  4. Laget de til 16 stk idag, ca 28 burgere :-) Alle likte de veldig godt :-) Brukte litt ulikt tilbehør, men selve burgeren var lik. NAM NAM

    SvarSlett