De ondskapsfulle som lekte denne gang (til 2 burgere)
200 g kyllingkjøttdeig
1 pose tacokrydder
1 gulerot
1 håndfull kidneybønner
revet ost
2 grove rundstykker
lett rømme
tacosaus
salat
1/2 avokado
Ah, gulerot.... Dere vet hvor glad jeg er i å lure denne med i mange sammenhenger. Bare stol på meg
Del den opp i passe biter
Og tilsett bitene i kokende vann
I mellomtiden kan du blande tacokrydderet i kyllingdeigen
Det er nettopp denne fargen som tillater oss å lure i et par ekstra ingredienser
Ta en god håndfull med bønner
Og sleng de i gryta sammen gullerøttene som har kokt i noen minutter
Etter ytterliger 3 minutter heller du av vannet og slenger bønner og gulerøtter i kjøkkenmaskinen. Min er en mini maskin :-)
Og kjør det til en fin masse
Som du ser så er fargen på de to blandingene nesten identisk; dette oppdager hun aldri! Muhahahaha......
Bland det hele sammen og vi er nå klare til å forme burgerene
Fukt håndflatene med vann før du starter å forme de. Da blir det mindre klissete. Form to like burgere
Og sleng de i i en stekepanne på medium varme
Som burgerbrød brukte jeg grove rundstykker. Del de i to
Og sleng de i brød risteren
Smør på godt med rømme
Legg på et par salatblader
Nå er det på tide å snu burgerene
Ah, ost.
Legg på godt med revet ost, jeg er ikke særlig flink til å begrense meg :-)
Mens burgerene koser seg videre er det på tide til å gripe avokadoen
Du trenger bare en halv hvis du bare lager to burgere
Skjær den i tynne skiver
Og dander de på toppen av salaten
Og da burde burgerene være klare. Ikke vær redd for å tørr-steke de. Mine lå ganske lenge i panna da jeg ikke er noe særlig glad i rå kyllingdeig. Men de var helt utrolig saftige likevel!!
Dander burgeren på toppen av "tårnet"
Tacosaus dere, tacosaus!
Og fordi jeg er meg, en lite klatt til med rømme. Dette var den saftigste burgeren jeg har hatt på evigheter og hvis man ser bort fra rømmen og osten så er det jo rene helsekosten! Du kommer ikke til å angre på at du laget disse
Håper det smaker :-)
Taco er ikke en smak, er ikke det noe man bør vite når man er interessert i å lage mat?
SvarSlettHe he he, huff da! Jeg beklager at du har så sterke meninger om dette at du føler for å legge igjen en så negativ kommentar da.... Jeg er bare en amatør kokk og beklager så mye om jeg personlig har fornærmet deg ved å kalle taco en smak.
SvarSlettDenne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
SvarSlettLaget de til 16 stk idag, ca 28 burgere :-) Alle likte de veldig godt :-) Brukte litt ulikt tilbehør, men selve burgeren var lik. NAM NAM
SvarSlett