Sider

tirsdag 30. august 2011

Panert kylling med hjemmelaget pesto




Pesto er så vidunderlig godt og så utrolig lett å lage hjemme at ingen noen gang burde trenge å kjøpe dette på glass! Etter et besøk på den italienske matfestivalen var jeg jo også så heldig at jeg hadde topp kvalitet både på oljen og parmesan osten, så pestoen ble bare så god! Når det kommer til kyllingen så er det ikke så veldig vanlig i Norge å servere slik panert kylling. Da jeg laget det hjemme første gang viste jeg dette kom til å bli en stor favoritt. Det er jo bare fantasien som setter stopper for hva du ruller kyllingen i så her kan det eksperimenteres mye! Her har jeg valgt å blande inn litt parmesan med kavringen for å "hente" inn igjen smaken fra pestoen. Dette ble så utrolig godt sammen at det eneste jeg angrer på var at jeg ikke lagde mer. Jeg hadde litt rester til å maule på dagen etter, men langt fra nok..... Oppskriften under er til 3 personer.

Lekekompisene denne gang


1/2 potte basilikum
2 ss pinjekjerner
2 hvitløksfedd
50 g parmesan pluss 2 ss til paneringen
1 dl olje
 3 kyllingfileter
3 ss mel
2 ss kavring
1 egg
200 g pasta
Salt
Pepper


Vi begynner med pestoen. Er ikke basilikum vakkert?


I en panne bruner du lett en håndfull pinjekjerner


Til de ser ca sånn ut


Bruk ca en halv plante med basilikum


Hakk bladene grovt (du må ikke, men jeg får ikke plass i mini maskinen min hvis jeg ikke gjør det). Stikk så nesen din helt ned til basilikumen og trekk pusten dypt. Lukter det ikke fantastisk?


Stapp basilikumen ned i minikutteren, eller i en vanlig kjøkkenmaskin hvis du er så heldig å ha en


Skrell et par fedd med hvitløk


Riv 50 g parmesan


Dytt pinjekjerner, hvitløk og parmesan på toppen av basilikumen i kjøkkenmaskinen Nå skulle man også ha tilsatt salt og pepper, men det glemte jeg og resultatet var at gjestene måtte salte selv!  Så ikke gjør det da folkens, det er litt pinlig........


Kjør det til en fin masse


Etter dette skal man strengt tatt tilsette oljen i en tynn stråle til du får sånn passe konsistens, men jeg kan ikke det med den lille greia jeg har til stavmikseren min. Jeg tilsetter derfor alt av oljen og kjører det en stund til det hele har samlet seg


Og det er det folkens!! Sett herligheten til siden inntil du er ferdig med resten av måltidet


Sett på vann til pastaen. Ha salt og litt olje i vannet


Til kyllingen synes jeg det er enklest å forberede et lite samlebånd av de 3 stegene av paneringen. I en tallerken tilsetter du mel, litt salt og pepper


Rør det lett sammen


I tallerken nummer 2 knekker du et egg


Og visper det lett sammen


I den siste tallerkenen tilsetter du 2 ss kavring (eller lignende) pluss 2 ss revet parnesan og blander det sammen


Da er du klar til å gyve løs!


Legg en kyllingfilet mellom to lag med plastfolie


Og gyv løs..... Kom igjen! Få ut all aggresjonen nå!!!!


Bank i vei til den er sånn ca 1 og 1/2 cm tykk over det hele


Først i melet.... Husk å få dekket begge sidene godt


Ditto i egget


Og til slutt i kavring og parmesan blandingen. Legg den til sides og gjenta prosessen med de andre. Det er greit å gjøre seg ferdig med alle slik at de kan legges i panna samtidig


Over til pastaen. Du kan selvsagt bruke hvilken som helst pasta, men jeg synes det er så morro med de som ikke er så vanlige i formen jeg da. Jeg mener, sjekk disse liguriene!!!!!! Det løfter liksom måltidet litt når pastaen kan bli en snakkis :-)


Se så søte! Og et stort pluss er selvsagt at det fester seg mer pesto på hver og en av disse godbitene enn på ordinær spagetti


Dump pastaen i det kokende vannet


Tilsett en god slump med olje i en panne på medium varme


Legg i kyllingen (forsiktig så det ikke spruter....)


Etter ca 3-4 minutter skal de snus


Sjekk da! Hvis ikke tennene dine løper i vann nå så tør jeg påstå det muligens er noe feil med deg altså!!


På dette tidspunktet burde pastaen være ferdig


Dump i pestoen og bland godt sammen


Ahhhh, når jeg ser dette merker jeg at jeg må gå og lage mer pesto. Nå, med en gang!


Dander en passelig mengde på hver tallerken (ikke glem å gjemme unna litt som du kan snike til deg på et senere tidspunkt)


Kyllingen må med den også. Og der har du det! Veldig enkelt men himmelsk godt

Håper det smaker :-)

3 kommentarer:

  1. Det blir på en måte ekstra gøy å lage middag når pastaen er litt annerledes enn den man er vant til. Jeg var i en innvandrerbutikk for noen uker siden og skulle egentlig ha tak i safran... For å gjøre en lang historie kort: Tre poser med spennende pasta som fikk være med hjem i tillegg til safranen ;) Ah, enkle gleder i hverdagen... Disse liguriene var jo bare så lekre!

    SvarSlett
  2. Mmmm, dette så jo helt fantastisk godt ut :D

    SvarSlett
  3. Takk Janette :-)

    Veronika, det er så absolutt mer morro med spesiell pasta! Jeg fant disse på Harry tur i Sverige og er forelska..... Det skal så lite til :-)

    SvarSlett