Sider

mandag 27. februar 2012

Tunfisksalat

Etter å ha laget, og fortært det meste av denne ble jeg JAGET ut av rommet til den kjære tenåringsdatteren fordi (hennes ord) jeg STINKET tunfisk!! Jeg kan på en måte skjønne hvor hun kommer fra. Jeg HATER alle former for makrell i tomat (og alle andre makrell pålegg for den sags skyld). Hvis noen inntar dette i kantinen på jobb og tilfeldigvis sitter innenfor en radius av 10 meter fra meg får jeg frysninger på ryggen. Jeg har personlig aldri hatt svineriet i hus, men det var et par annledninger hvor tenåringsdatteren fikk det servert i barnehagen da hun var liten og søt, og jeg husker enda med gru da jentungen kom mot meg og plasserte et velkomstkyss midt på truten med DEN ånden. Blæ...... 

Men tunfisksalat dere, det er noe helt annet; jeg elsker det! Under flere av mine backpacker reiser har dette reddet meg fra både budsjettunderskudd og underernæring. Det skader ikke at det er kjempe enkelt å stelle i stand heller. Når jeg har vært ute å reist har den selvsagt vært enda enklere en denne. Når jeg er hjemme kan jeg jo koste på meg luksus varer som både sennep og vårløk! Prøv dette på brødskiva om ikke så lenge. Sundt og godt!



De lekne

En boks tunfisk i vann
Et par skiver løk
En vårløk
1/2 ts sennep
3 ss lett majones



Klem det meste av vannet ut av tunfisken


Bruk en gaffel til å bryte opp tunfisken


Skjær et par skiver av en løk


Og finhakk den


Skjær tynne skiver av vårløken


Og sleng begge deler i en skål sammen med tunfisken


I med sennep. Du kan selvsagt tilsette så mye du vil, men for meg holder det med 1/2 - 1 ts


Legg merke til at jeg har brukt lett majones da! Jeg sa denne var sunn :-)


Og pepper. Jeg glemte den jeg. Men du må selvsagt ha pepper


Masse pepper! Jeg elsker det, men smak deg til. Det er vanskig å gi noe mpl på dette da jeg bruker kvernet pepper


Bland alt godt sammen


Nam, dette er så utolig godt


Deilig på nybakt brød

Håper det smaker :-)

1 kommentar:

  1. Bonjour à tous, qui a utilisé le Mitigeur cascade avant? Nous devons acheter un nouveau pour notre maison en ce moment, si vous savez à ce sujet, se il vous plaît nous en informer. Ou peut aussi être sur les Robinet infrarouge.

    SvarSlett