Når jeg først begynte mitt liv som "alene" boende var det en overveldende følelse.... Lage mat liksom? Min kjære Mor var så fantastisk at hun ikke bare gav meg en Igrid Espelid Hovig bok, men TO!!!! En av de første tingen jeg laget som ikke kom ut av en Toro pose eller ble levert på døra, var horn. Noe så fantastisk enkelt men så godt! Og de kan fylles med hva som helst! Denne gangen fylte jeg de med ost og bacon..... Om det var godt? Jepp! Takk for kokebøkene Mor :-) Det er din fortjeneste at den kjære tennåringdatteren ikke bare må leve på ferdig pizza og Toro poser, selv om det også fremdeles er faste slagere i heimen :-)
De lekne denne gang (blir til 16 horn)
45 g smør
3 dl melk
35 g fersk gjær
1 ts salt
1 ss sukker
400 - 500 g hvetemel
300 g ost
1 pakke smårett bacon eller skinke 200 - 300 g
Begynn med å smelte smøret. Helst i en liten søt gryte som det her ;.)
Hell i litt av melken
Når blandingen når 37 grader er det på tide å blande ut gjæren
La det hele smelte ut i balndingen
Mål opp hvetemel
Tilsett sukker
Og salt
Bland det sammen
Tilsett smør og melkeblandingen
Og rør det lett sammen. Ta hendene til hjelp etter hvert....... Jeg måtte tilsette en del mer mel en de oppmålte 400 grammene for å få en fast deig
Når den ser sånn ut er den klar
Strø litt mel over
Og dekk den til med plast og et klede. Den skal så godgjøre seg i minst 30 minutter
Da har du plenty av tid til å gjøre klart fyllet.
Hvis du er litt anal som meg, får du 4 tykke skiver ost til å bli nøyaktig 128 biter........
Det har jeg altid gjort og kommer altid til å gjøre!!!!
Dette kommer jeg også altid til å gjøre....... Litt ost MÅ maules :-)
Sleng baconet i en middels varm panne
Vet det er litt juks å bruke "ferdig" bacon, men lukten er den samme!!
Etter 30 minutter burde deigen være klar for litt arbeid
Del deien i to
Og kjevl den du på en lett melet kjøkkenbenk
Del opp i 8 leiver...... Prøv å gjøre som meg slik at ALLE blir i forskjellige størrelser. Litt spenning i hverdagen liksom
Plaser to rader med 4 ostebiter hver
Og strø bacon over det hele
Mummmmmmmmmm!!!!!!!!
Brett først over den første raden med ost
Så den andre
Og fortsett til du har et lite perfekt horn
Klem sammen endene slik at hornet er "tett"
De ferdige hornene plasseres på et stekebrett. Ha ha ha ha, sjekk de to nederste da!!!
Det samme som over gjøres selvsagt med den andre halvdelen av deigen også. Dekk hornene med kjøkkenhåndkle og la de etterheve i ca 20 minutter. Husk å sette ovnen på 230 grader
Etter 20 minutter gjør du et forsøk på å knekke et egg i en bolle med en hånd. Feil som vanlig og plukk eggeskall biter ut av bollen........ Jeg MÅ lære meg å gjøre dette en vakker dag!
Visp egget lett sammen
Og smør hornene
Hvis du er fancy som meg strør du valmuefrø over herlighetene
Good things are in the making!
Stekes midt i ovenen i ca 15 minutter. Han kjempen du ser nederst har mitt navn på seg!!! Hun lille nederst til høyre også når jeg tenker meg om......
Perfekt kosemat
Har ikke så mye mer jeg skulle sagt jeg....
Håper det smaker :-)
Hvor ligger oppskriften til denne?
SvarSlettHei, ser at det ved en feil ikke er lagt ut ingredienser her. Skal selvsagt gjøre det med en gang. Takk for at du gjorde meg oppmerksom på dette :-)
SvarSlettSlik, da er den oppdatert :-) Håper du prøver den, smaker fantastisk en kald ettermiddag!
SvarSlettNaa har jeg vaert gjennom alle oppskriftene her, og jeg maa bare si at jeg digger bloggen din, og maaten du skriver paa! Saa herlig fri for dikkedarer og rosa tilbehoer! Konsist, lett aa forstaa, og med ingredienser som ikke maa bestilles paa nett! TAKK!!! Staa paa videre, venter spent paa neste innlegg!
SvarSlettNå gjorde du meg så glad!!!!!! Det er så morro å blogge når man får en slik flott tilbakemelding :-) Lover å komme med nytt innlegg snart og er det noe du ønsker jeg skal prøve ut så ikke nøl med å si fra...... Tusen takk til deg :-)
SlettKikker alltid innom her før jeg skal handle, hvilket jeg skal idag! Tro om ikke det blir ostehorn her i gården iløpet av uken ;) Keepitup!
SvarSlettSå hyggelig! Ostehorn er altid en hit her hjemme og hvis du liker denne kommer du til å ELSKE en oppskrift jeg kommer meg om ikke så lenge!!!! Jeg sier ikke mer, du kommer til å skjønne det når jeg endelig får lagt den ut :-)
SlettMå si jeg liker godt kommentaren din til det bildet der du har begynt å dele osten i biter :)
SvarSlettHa ha, ingen matlaging uten smugspising :-)
SlettHihi, morsom blogg og supergode ostehorn!
SvarSlett