Sider

søndag 4. september 2011

Pannestekt ostesmørbrød med hvitløks confit



I dag er det høst dere! Hva er det som skjer? Når man blir deppa av været er det ikke så mye annet å gjøre en å synke sammen i sofaen med litt kosemat og en film på tv. For meg er den fremste kosematen ostesmørbrød. Og dette ostesmørbrødet er min absolutt favoritt. JEG ELSKER DET! Vi har ikke delt det med noen andre enda, men vi er faktisk forlovet. Du skjønner, jeg elsker ost...... Men enda viktigere, når osten serveres smeltet, ja da bare dør jeg da. Denne versjonen av ostesmørbrød der man har den milde hvitløks smaken sammen med den litt skarpe smaken av sennep er ute av denne verden. Hvordan du lager hvitløks confit finner du her. Jeg har ikke ord.... Bare lag dette ostesmørbrødet, nå, med en gang!

De lekne denne gangen
Brød
Sennep
Hvitløks confit
Norvegia
Parmesan


Skjær deg 2 stk skiver god brød. Du kan selvsagt bruke hvilket som helst brød, men jeg har dilla på no knead brød :-)


Dypp en matpensel i den deilige hvilløks oljen


Og smør oljen på en av skivene


Snu skiven rundt og fisk ut minimum 3 fedd hvitløs confit


Og smør de gjevnt utover


Dander 4 skiver ost oppå. Skjær så en ekstra skive ost


Rull den sammen og spis den mens du lager høye smattelyder


Sleng så litt revet parmesan på toppen, bare fordi det ikke ville vært det samme uten......


Smør den andre skiva med sennep


Legg den på med sennep siden ned og press det hele litt sammen


Dypp penselen i oljen igjen


Og smør oljen på toppen


Legg herligheten i en panne som har godgjort seg på medium varme


Etter ca 4 minutter minutter snur du smørbrødet og stek det videre i 4 minutter


Når man kan se osten begynne å renne ut er det omtrent så jeg ikke kan holde meg lenger

Hvis osten ikke er tilstrekkelig smeltet så legg et lokk over for å få opp tempraturen litt uten at det brenner seg


Synk ned i sofaen med ostesmørbrødet og en kopp te og nyt, nyt, nyt......

Håper det smaker :-)

4 kommentarer:

  1. Mmmmm! Nå ble jeg sulten!

    Stå på, hold koken!

    SvarSlett
  2. Å fyy så godt. Nå vet jeg hva hvitløksconfiten skal brukes til i kveld ja :D (Ps. Har ikke glemt paien, må bare kvitte meg med noen sykdomsbasiller først!)

    SvarSlett
  3. Så hyggelig at du fremdeles vil teste glutenfri pai da!!!!! Og håper ostesmørbrødet smakte..... Jeg ELSKER det!!!!

    SvarSlett