Sider

fredag 30. september 2011

Krabbekaker


Jeg og tennåringsdatteren hadde krabbe natural her om dagen. Jeg var innom Flyvefisken og fikk med meg noen helt fantastiske krabbeklør. Jeg ELSKER krabbeklør...... Det beste er selvsagt når jeg har vært på hjemtraktene og fanget de selv, men kan man ikke det, er den nærmeste fiskebutikken et godt alternativ. Jeg har altid bare spist krabbeklørene på loff med majones, salt, pepper og sitron. Men nå ville jeg prøve noe nytt dere. Jeg hadde nemelig rester og ville lage krabbekaker. Dette har jeg faktisk hatt lyst til å lage siden jeg så det på Foodnetwork en gang. Og det ble kjempebra, faktisk så bra at tennåringsdatteren smakte på det til tross for at det hadde både majones OG sennep i seg!!!!! Jippi! Jeg hadde bare 150 gram med krabbe til overs, men den oppskriften jeg jobbet ut fra hadde 500 gram. Derfor 1/3 av alt liksom...... Men disse er så gode at du kommer til å ville triple oppskriften!


De lekne

4 ritzkjeks
150 g krabbekjøtt
1/3 egg
1/2 ts worcestershire
1 ts sennep
1 ss sitron saft
2 ss majones


Smul opp ritz kjeksene med hendene


Tilsett krabben


Visp sammen et egg


Og tilsett ca 1/3 av egget. Ikke mer!


Tilsett worcestershire saus


Og sennep



Og skvis litt slapt i en halv sitron..... Du vil ikke ha all saften, bare litt


Salt må til


Og en dæsj chillipulver


Ditto hvitløkspulver


Next up er 2 ts majones


Det siste du trenger er en vårløk. Snitt den opp og ikke stans ved de grønne bladene..... Du vil ha med de også.......


Dump det sammen med resten av miksen


Og bland sammen godt


Ok, jeg skal ikke juge. Dette er litt klissete, men det er vel verdt det!!!! Bare ta godt med mel på håndflaten, legg 1/3 av blandingen i hånden og strø godt med mel over. Ha en melet talerken klar og overfør kakene til denne. La det stå å hvile seg i 20 minutter så det får "satt" seg litt.


Ha godt med nøytral olje i en panne på medium varme. De skal jo tross alt friteres!


Etter 5 minutter snur du herlighetene


Sjekk da! Kan faktisk ikke tro at jeg ikke har laget dette før


Jeg spiste de sånn som de var jeg, uten noe annet til enn en klatt majones og en lite klem sitron


Og det var vidunderlig!!!!

Håper det smaker :-)

2 kommentarer: