Sider

søndag 18. september 2011

Biscuit med bacon, ost og løk




Søndag igjen og er man heldig har man all verdens tid til å lage seg noe godt til brunch :-) Det hadde jeg på denne regntunge formiddagen og det er jeg så glad for! Disse biscuitene som jeg adapterte fra en av oppskriftene til The pioneer woman, har alt som er godt her i verden..... Smør, bacon, ost og løk. De ble så utrolig gode og akkurat slik type kosemat man trenger på en gufsen søndag....


De lekne var

5 dl mel
5 ss smør
1 ts bakepulver
3/4 ts salt
1 egg
1,5 dl melk
3 ss matolje
1 løk
200 g bacon
120 g ost


Begynn med løken så du slipper å bruke mer en en skjærefjøl


Skjær den opp ganske fint


Bacon!!!! Jeg brukte skogsbacon fordi jeg ville ha tykke skiver. Når jeg tenker meg om så vil jeg stort sett altid ha tykke skiver med bacon....... 


En av disse dagene kommer jeg til å vie et helt innlegg bare til bacon. Anse dere selv som advart!!!!


Skjær opp i små biter


Og sleng baconet i en panne på middels varme


La det putre noen minutter på egenhånd til det ser ca sånn ut


Tilsett løken


Bland det sammen. Og bare stå der..... Fordi det ser så vakkert ut. Og fordi det lukter så godt!!!! Smak gjerne litt underveis. For å sjekke om det er ferdig snart. 


Men det er ikke ferdig før etter 5 minutter. Når det ser ca sånn ut. Baconet skal være godt stekt og løken nærmest litt karamelisert..... Sett det til side


Riv osten og sett den til siden også


Nå kan vi begynne på deigen. Mål opp 5 dl hvetemel


Tilsett bakepulver


Og salt


Rør det lett sammen


Tilsett 4-5 ss med kaldt smør. Som du ser så brukte jeg 5. Fordi jeg ikke kan styre meg selv. Men hvis du ikke er noe særlig glad i tidlig hjerteinnfarkt så bruker du 4. Men da kommer du til å bli litt lei deg!


Du kan selvsagt smuldere dette sammen med fingrene. Eller bruke sånn fancy kjøkkemaskin hvis du har. Men jeg dere, jeg har en deigkutter, og den funker som bare det den også!!!!


Arbeid alt smøret inn i melet


I en separat bolle tilsetter du 1 egg, 3 ss matolje og 1,5 dl melk


Og bland det godt sammen


Tilsett det hele i det tørre


Og dette er viktig dere. Bland det veldig lett sammen. Du vil ikke bruke makt eller samle deigen for mye. Den skal være helt løs


Sånn ca. 4-5 ganger rundt med sleiva


Dump i baconet


Og ost!!


Bland det lett sammen, ikke overdriv


Her må du ha muffinsbrett. Og du trenger ikke muffinsformer. Bare smør formen godt. Jeg vet ikke en gang om det var en lur ide å ha formene i for de satt litt fast i biscuitene etterpå. Men jeg er lat og hadde overbevist meg selv om at brettet ville være lettere å rengjøre etterpå. Ikke vær som meg!!!!!


Fordel røra slik at det blir nok til 12 stykker. Ca 1,5 ss i hver


På dette tidspunktet skjønner du at denne dagen, den blir fin den!!!!!


Etter en tur i en forvarmet ovn på 190 grader i ca 20-25 minutter ser de slik ut


Oh my........


Forbered deg på en masse kjærlighet fra de du serverer disse til


For de er utrolig gode!!!!!


Ta med deg kaffekoppen bort til sofaen sammen med disse og prøv å bare spis 3. Jeg feilet og klarte ikke å gi meg før etter 4. Server de varme. Eller lunkne..... Men jeg sitter og spiser en som er kald nå, og spør du meg så er de fremdeles nydelige!!!!


Håper det smaker :-)

2 kommentarer:

  1. Å, disse har jeg laget en gang! Knallgode! Som alt annet hun lager, herregud hun er flink...

    SvarSlett
  2. Jeg vet!!!! At de er gode kan jeg skrive under på også. Nå er det mindre en 4 timer siden de var ferdige og vi har ikke en eneste en igjen. Og det er bare to av oss (begge jenter)!!!!!!!!

    SvarSlett